Lazdelės su alyvuogėmis ir džiovintais pomidorais
Lazdelės su alyvuogėmis ir džiovintais pomidorais
Autorius: Toma
Jums reikės
1 kg (dviejų pakuočių)
sluoksniuotos bemielės tešlos
 
15 - 17
džiovintų pomidorų aliejuje
 
25 - 30
alyvuogių
 
1
kiaušinio
 
apibarstymui
džiovintų prieskoninių žolelių
 

Paruošimas

Išsiimkite šaldytą sluoksniuotą tešlą ir palikite atitirpti. Apiberkite miltais ir šiek tiek pakočiokite.

Pusę tešlos lakštelių sudėkite ant stalo. Ant jų, į vienodas eiles dėliokite perpus perpjautas alyvuoges ir į perpus ar į tris dalis perpjautus džiovintus pomidorus. Tarp eilių turi būti maždaug 2-3 cm atstumas.

Kiaušinį išplakite, plakite patepkite tuščias plotus, susidariusius tarp eilių.

Ant viršaus uždėkite likusią pusę tešlos lakštelių. Gerai suspauskite ir 30 min. palaikykite šaltyduve, tuomet bus lengviau pjaustyti.

Vėliau supjaustykite juostelėmis, taip, kad jų centre atsidurtų alyvuogių bei džiovintų pomidorų eilės.

Skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite paruoštas juosteles, patepkite likusiu kiaušinio plakiniu. Pabarstykite žolelėmis.

Kepkite iki 220C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.

Puikios užkandinės lazdelės prie sultinio, galite patiekti ir su mėgiamu padažu.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (183)
Vesta