Tvirtas varškės apkepas
Tvirtas varškės apkepas
Autorius: Rita
Jums reikės
250 g
varškės
 
1 šaukšto
cukraus
 
0.5 šaukštelio
druskos
 
2
kiaušinių
 
2 stiklinių
manų kruopų
 
0.5 stiklinės
pieno
 
formai paruošti
džiūvėsėlių, sviesto
 

Paruošimas

Manų kruopas sumaišykite su pienu ir palikite 10 min. pabrinkti.

Kiaušinius išplakite su cukrumi, sudėkite varškę, berkite žiupsnelį druskos ir sudėkite išbrinkusias kruopas.

Kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsiais, sudėkite varškės masę.

Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Kepimo metu nevarstykite orkaitės, nes apkepas gali sukristi.

Varškės apkepą šiek tiek atvėsinkite ir pjaustykite. Šis varškės apkepas tvirtas, jį galima supjaustyti riekėmis, jas aptepti uogiene, kondensuotu pienu. Apkepą galima pagerinti džiovintais vaisiais, uogomis.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Nesvarbu
2017-01-08 12:13:14
Cia jau manu kruopu apkepas, o ne varskes
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
Sunaitelis