Šventinis lašišos vyniotinis
Šventinis lašišos vyniotinis
Autorius: Rita
Jums reikės
100 ml
pieno
 
1 pundelio
petražolių
 
2 vnt. po 450 g
lašišos filė
 
1
kiaušinio baltymo
 
1
morkos
 
pagal skonį
druskos, pipirų, muskato riešutų
 
250 g
batono
 
350 g
baltos žuvies filė (menkės, plekšnės ar kt.)
 
kelių šaukštų
aliejaus
 
300 g
šaldytų žaliųjų žirnelių
 

Paruošimas

Morką nuskuskite ir įdėkite į verdantį vandenį, pavirkite 10 min. Išimkite, atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Šaldytus žirnelius atitirpinkite, taip pat porą minučių pavirkite verdančiame vandenyje. Petražoles smulkiai sukapokite.

Batoną užmerkite piene, palaukite, kol įmirks, tuomet truputį nuspauskite. Sudėkite baltos žuvies filė, kiaušinio baltymą, pagardinkite druska, pipirais, muskato riešutu. Viską sumalkite arba sutrinkite maisto smulkintuvu. Į masę įmaišykite morkas, žirnelius ir petražoles. Viską išmaišykite.

Jeigu jūsų lašišos filė su oda, tai atsargiai ją nupjaukite. Lašišos filė yra nevienodo storio, storesnę dalį nupjaukite, kad filė suvienodėtų.
Paimkite filė. Įpjaukite per centrą. Nuo centro į šonus taip pat įpjaukite, kad turėtumėte plonesnę išklotinę. Taip sutvarkykite abu filė gabaliukus.

Ant vieno filė gabaliuko dėkite įdaro, centre padėkite pačioje filė tvarkymo pradžioje nupjautas storesnes filė dalis (jas galite supjaustyti juostelėmis). Uždenkite antruoju filė gabaliuku.

Gaminį gerai apspauskite rankomis, šonus sutvirtinkite dantų krapštukais, patepkite aliejumi. Įvyniokite į foliją. Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje 35 min.

Vyniotinį atvėsinkite iki kambario temperatūros, tuomet perdėkite į šaldytuvą ir palikite atvėsti bei sustandėti bent keletą valandų arba pernakt. Galiausiai nuimkite foliją ir vyniotinį atsargiai supjaustykite porcijomis.

Labai skanus ir tikrai dailus vyniotinis.

 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (209)
Elinga