Kalėdiniai meduoliai su prieskoniais
Kalėdiniai meduoliai su prieskoniais
Autorius: Lina
Jums reikės
115 g
sviesto
 
65 g
cukraus
 
155 g
medaus
 
1
kiaušinio
 
0.5 šaukštelio
sodos
 
375 g
miltų
 
0.5 šaukštelio
cinamono miltelių
 
0.5 šaukštelio
imbiero miltelių
 
0.5 šaukštelio
muskato riešuto miltelių
 

Paruošimas

Kambario temperatūros, minkštą sviestą išplakite su cukrumi iki baltumo, purumo. Įmuškite kiaušinį, perplakite. Supilkite skystą medų, perplakite. Sudėkite sodą, prieskonius, jų galite dėti ir daugiau, pagal skonį. Įsijokite miltus ir suminkykite minkštą, nelimpančią tešlą.

Gautą tešlą suformuokite į rutulį ir įvyniokite į maistinę plėvelę. Bent valandą palaikykite šaldytuve.

Ant kepimo popieriaus dėkite dalį tešlos, uždenkite kitu kepimo popieriaus lakštu. Iškočiokite į maždaug pusės centimetro lakštą. Formelėmis išspauskite sausainius. Svarbu dirbti greitai, kad tešla išliktų vėsi, tad didžiąją tešlos dalį geriau laikykite šaldytuve. Sušilę sausainiai kepdami deformuojasi, gali sutrūkinėti.

Sausainius kepkite iki 175C įkaitintoje orkaitėje apie 5-15 min. Sausainiai iškepę tuomet, kai jų šonai patamsėja. Kepimo laikas priklauso nuo tešlos storio, sausainių formos.

Sausainius galite dekoruoti glajumi iš maždaug lygiomis dalimis, iki tolygios, tirštos košelės konsistencijos sumaišytų citrinos sulčių ir cukraus pudros. Papuoškite saldainiukais (dėkite lašelį glajaus ir prie jo priklijuokite saldainiuką), konditeriniais pabarstukais, riešutais.

Kvapnūs meduoliai, kurie papuoš kiekvieną šventinį stalą, o visi namai kvepės tikromis Kalėdomis.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (142)
eva