Purios ir minkštos spurgos
Purios ir minkštos spurgos
Autorius: Toma
Jums reikės
pagal skonį
vanilinio cukraus
 
0.5 šaukštelio
sodos
 
0.5-1 stiklinės
miltų
 
2
kiaušinių
 
3 šaukštų
grietinės
 
žiupsnelio
druskos
 
1 šaukšto
degtinės
 
3-4 šaukštų
cukraus
 
virimui
aliejaus
 

Paruošimas

Kiaušinius išplakite su cukrumi, berkite žiupsnelį druskos, vanilinį cukrų, dėkite nugesintą sodą, grietinę, pilkite šlakelį degtinės (nebūtina, tačiau su degtine virtos spurgos prisigeria mažiau aliejaus). Viską labai gerai išmaišykite. Įsijokite miltus. Suminkykite minkštą, prie rankų nelimpančią tešlą. Miltų kiekis priklauso nuo kiaušinių dydžio, pačių miltų kokybės.

Paruoštą tešlą iškočiokite ant miltuoto stalo, lakštas neturi būti ypač plonas, apie 1 cm. Formele ar stikline išspauskite tešlos gabaliukus. Juos virkite gerai įkaitintame aliejuje iki kol pasipūs ir pagels. Būkite dėmesingi, nes spurgos kepa labai greitai, greitai pradeda ir degti.

Spurgas sudėkite ant poperinių rankšluostėlių, kad susigertų riebalų perteklius. Joms šiek tiek atvėsus apiberkite cukraus pudra.

Pigios, paprastos spurgos. Į iškeptas spurgas konditeriniu švirkštu galima pripurkšti truputį kremo, džemo ar uogienės.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (139)
?????????