Sluoksniuotos tešlos štrudelis su vyšniomis ir riešutais
Sluoksniuotos tešlos štrudelis su vyšniomis ir riešutais
Autorius: Karolina
Jums reikės
500 g
šaldytų vyšnių
 
80 g
graikinių riešutų
 
500 g
sluoksniuotos bemielės tešlos
 
1 šaukšto
kukurūzų krakmolo
 
1
kiaušinio
 
apibarstymui
cukraus pudros
 
100 g
cukraus
 
1 šaukšto
sviesto
 

Paruošimas

Tešlą atitirpinkite, tešlos lapelius sudėkite ant miltuoto stalo taip, kad jų krašteliai persidengtų, persidengimo vietas dar šiek tiek suspauskite pirštais. Gausis pailga tešlos juosta. Ją plonai iškočiokite.

Sviestą išlydykite, truputį palaukite, kol pravės ir juo ištepkite tešlos lakštą, tuomet tolygiai apibarstykite džiūvėsėliais bei smulkiai sukapotais riešutais (porą centimetrų nuo kraštų palikite neapteptus ir neapibertus, kad po to geriau suliptų).

Vyšnias atitirpinkite, tuomet šiek tiek nuspauskite skysčio perteklių, įberkite porą šaukštų krakmolo (galima pakeisti miltais ar džiūvėsiais), išmaišykite. Vyšnias dėkite ant tešlos lakšto. Berkite cukraus, jo galite berti ir mažiau ar daugiau, pagal skonį.

Paruoštą tešlą susukite į tvirtą vyniotinį, labai gerai užspauskite visus kraštus (jeigu nelimpa, tai truputį patepkite vandeniu). Dėkite ant kepimo popieriaus, patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.

Palaukite, kol išteptas štrudelis bus tik vos vos šiltas, gausiai apibarstykite cukraus pudra.

Šį štrudelį ypač skanu tiekti su vaniliniais ar šokoladiniais ledais. Tešlą atitirpinkite, tešlos lapelius sudėkite ant miltuoto stalo taip, kad jų krašteliai persidengtų, persidengimo vietas dar šiek tiek suspauskite pirštais. Gausis pailga tešlos juosta. Ją plonai iškočiokite.

Sviestą išlydykite, truputį palaukite, kol pravės ir juo ištepkite tešlos lakštą, tuomet tolygiai apibarstykite džiūvėsėliais bei smulkiai sukapotais riešutais (porą centimetrų nuo kraštų palikite neapteptus ir neapibertus, kad po to geriau suliptų).

Vyšnias atitirpinkite, tuomet šiek tiek nuspauskite skysčio perteklių, įberkite porą šaukštų krakmolo (galima pakeisti miltais ar džiūvėsiais), išmaišykite. Vyšnias dėkite ant tešlos lakšto. Berkite cukraus, jo galite berti ir mažiau ar daugiau, pagal skonį.

Paruoštą tešlą susukite į tvirtą vyniotinį, labai gerai užspauskite visus kraštus (jeigu nelimpa, tai truputį patepkite vandeniu). Dėkite ant kepimo popieriaus, patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.

Palaukite, kol išteptas štrudelis bus tik vos vos šiltas, gausiai apibarstykite cukraus pudra.

Šį štrudelį ypač skanu tiekti su vaniliniais ar šokoladiniais ledais.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (187)
Linas