Morengų lizdeliai su varškės kremu ir uogomis
Morengų lizdeliai su varškės kremu ir uogomis
Autorius: Julija
Jums reikės
400 g
varškės
 
saujos
uogų papuošimui
 
4
kiaušinių baltymų
 
150 g
grietinės
 
1 stiklinės
cukraus (+ papildomai cukraus kremui)
 

Paruošimas

Šaltus kiaušinių baltymus išplakite iki purumo, tuomet palaipsniui, tebeplakant berkite cukrų. Viską plakite iki standumo. Masę sudėkite į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos išpurkškite apvalius lizdelius, jų centrą dar truputį paspauskite, paformuokite šaukštu. Morengus džiovinkite iki 100C įkaitintoje orkaitėje apie 1,5 - 2 valandas. Džiovinimo laikas priklauso nuo suformuotų lizdelių dydžio.

Paruoškite kremą. Varškę ir grietinę labai gerai išplakite, pagal skonį pagardinkite cukrumi.

Iškeptus ir atvėsusius morengus pripildykite varškės kremu, papuoškite mėgstamomis uogomis.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (200)