Meduoliai su kefyru
Meduoliai su kefyru
Autorius: Rita
Jums reikės
1
trynio
 
1 šaukštelio
sodos
 
2-2.5 stiklinės
miltų
 
1 šaukšto
medaus
 
1
kiaušinio
 
350 ml
kefyro
 
1 stiklinės
cukraus
 
3 šaukštų
aliejaus
 

Paruošimas

Viršuje surašyti ingredientai meduolių tešlai.

Glajui reikės:
1 kiaušinio baltymo;
3 šaukštų cukraus.

Kiaušinį ir vieną papildomą trynį (baltymo reikės glajui) sumaišykite su medumi cukrumi ir išplakite. Tuomet supilkite kefyrą ir aliejų. Vėl lengvai išplakite. Tuomet įsijokite su soda sumaišytus miltus. Suminkykite minkštą tešlą.

Gautą tešlą iškočiokite į storoką 1-2 cm storumo lakštą. Iš jo formele ar nedidele stiklinėle išspauskite apskritimus. Juos dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, paliekant tarpelius. Kepkite iki 180-190C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.

Kol kepa meduoliai, pasiruoškite glajų. Pasiliktą baltymą išplakite su 3 šaukštais cukraus iki kol cukrus ištirps, o tūris padidės. Nereikia plakti iki standžių putų.

Meduoliams iškepus juos išimkite iš orkaitės (orkaitės neišjunkite), greitai aptepkite pasiruoštu glajumi (jo turėtų užtekti dviems glazūravimo sluoksniams) ir grąžinkite į orkaitę dar 10 min.

Labai skanūs, minkštučiai ir kvapnūs meduoliai!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (158)
AUSTEJA