Pyragas su vištiena
Pyragas su vištiena
Autorius: Toma
Jums reikės
2
vištienos filė
 
pagal skonį
druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių
 
2-3
svogūnų
 
250 g
sviesto
 
1 šaukštelio
sodos
 
3-4 stiklinių
miltų
 
2
kiaušinių
 
1 stiklinės
kefyro
 
3-4
bulvių
 

Paruošimas

Pirmiausiai pasiruoškite tešlą. Miltus sumaišykite su žiupsneliu druskos ir soda, tuomet supilkite ištirpintą ir šiek tiek atvėsintą sviestą (galima pakeisti margarinu), kefyrą. Suminkykite minkštą, elastingą tešlą. Ją įsukite į maistinę plėvelę ar sudėkite į maišiuką ir apie valandą palaikykite šaldytuve.

Pašaldytą tešlą padalinkite į dvi dalis, viena jų turėtų būti truputį didesnė. Iš didesnės dalies iškočiokite stačiakampį, jį dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Ant viršaus dėkite įdarą. Žalias bulves nuskuskite, supjaustykite nedideliais kubeliais, vištieną taip pat supjaustykite nedideliais kubeliais, svogūnus - pusžiedžiais. Viską sumaišykite, pagardinkite druska, pipirais, mėgiamais prieskoniais, įmuškite vieną kiaušinį ir permaišykite.

Likusią tešlą iškočiokite į stačiakampį, juo uždenkite įdarą, stačiakampių kraštelius supinkite kasele ar tiesiog tvirtai suspauskite pirštais.

Pyrago centre išpjaukite skylutę, ji reikalinga, kad kylantys garai nesuplėšytų pyrago kraštų.

Pyragą aptepkite likusio kiaušinio plakiniu, galima apibarstyti sezamo sėklomis ar žolelėmis.

Paruoštą pyragą kepkite iki 200-220C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Iškeptą pyragą uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite subręsti apie 15 min.

Pyragą tiekite su sultiniu. Žinoma, įdarui galima naudoti ir kitus produktus, įvairias troškintas daržoves, vištieną galima maišyti su ryžiais.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Tonic (@Tonic) | Twitter
2018-03-20 10:11:39
UNESP: - Portal da Universidade Estadual Paulista
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (224)
Erinas