Trapus pyragas su grietininiu kremu ir avietėmis
Trapus pyragas su grietininiu kremu ir avietėmis
Autorius: Olga
Jums reikės
0.5 stiklinės
grietinės
 
150 g
sviesto
 
1 šaukštelio
kepimo miltelių
 
0.5 stiklinės
cukraus
 
2 stiklinių
miltų
 

Paruošimas

Viršuje nurodyti tešlos ingredientai.

Kremui jums reikės:
2 šaukštų miltų;
1 stiklinės cukraus;
1 stiklinės grietinės;
1 kiaušinio.

Taip pat reikės:
350 g šaldytų arba šviežių aviečių.

Jeigu naudojate šaldytas uogas, tai jas ištraukite ir palikite atitirpti.

Pasiruoškite tešlą. Grietinę išplakite su cukrumi, supilkite lydytą ir pravėsusį sviestą. Galiausiai įsijokite miltus ir kepimo miltelius, suminkykite tešlą. Tešla turi būti elastinga, minkšta.

Kepimo formą patepkite sviestu ar aliejumi ir į ją įklokite iškočiotą tešlą, suformuojant kraštelius.

Ant tešlos pagrindo suberkite uogas.

Kremo ingredientus išplakite. Supilkite ant uogų.

Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie valandą.

Pyragą visiškai atvėsinkite formoje ir tik tuomet iš jos ištraukite bei pjaustykite.

Žinoma, šį pyragą galima kepti ir su kitokiomis uogomis, vaisių gabaliukais.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (209)
Dominyka