Šokoladinis padažas
Šokoladinis padažas
Autorius: Lina
Jums reikės
2 stiklinių
pieno
 
100 ml
riebios grietinėlės
 
50 g
šokolado
 
1-2 šaukštų
cukraus
 
1 šaukšto
krakmolo
 
žiupsnelio
vanilinio cukraus
 
šlakelio
romo ar brendžio (nebūtina)
 

Paruošimas

Šokoladą sutarkuokite, sumaišykite su cukrumi.

Pieną užvirinkite ir palaipsniui, vis maišant berkite šokolado ir cukraus mišinį, kaitinkite iki užvirimo.

Krakmolą gerai išplakite su grietinėle, kad neliktų gumuliukų ir mišinį supilkite į karštą šokoladinį pieną.

Padažą vis maišant, ant nedidelės ugnies kaitinkite iki kol šiek tiek sutirštės. Berkite vanilinio cukraus, galite įpilti truputį romo ar brendžio.

Šokoladinis padažas puikiai tinka prie ledų, blynelių, pyragų, varškės apkepo...

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (159)
Emile