Gaivus tortas su sausainiais ir želė
Gaivus tortas su sausainiais ir želė
Autorius: Toma
Jums reikės
500 g
grietinės
 
100 g
cukraus
 
100 g
mėgstamų, paprastų sausainių
 
200 g
konservuotų persikų
 
2 pakelių
mėgiamo skonio želė
 
10 g
želatino
 
10 g
vanilinio cukraus
 

Paruošimas

Želė paruoškite pagal nurodymus ant pakelio, supilkite į turimas formas ir palikite visiškai sustingti.

Persikus supjaustykite, sausainius sulaužykite stambiais gabaliukais. Indus su želė apliekite karštu vandeniu, tuomet želė lengvai išsiims, ją taip pat supjaustykite kubeliais.

Grietinę gerai išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

Želatiną užpilkite trupučiu vandens ir palikite išbrinkti, o tuomet pakaitinkite iki kol ištirps. Jai truputį pravėsus supilkite į grietinę. Taip pat įmaišykite persikų, želė, sausainių gabaliukus.

Į indą įklokite maistinę plėvelę ir sudėkite paruoštą masę, ją paspauskite šaukštų, kad gerai susislėgtų.

Tortą šaldykite šaldytuve 4-5 valandas arba pernakt.

Šio torto gamybai galite naudoti įvairius vaisius, uogas, mėgiamus sausainius. Jį galima stingdyti mažuose indeliuose, tuomet turėsite nedidelius pyragaičius.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (187)
Gediminas