Cukinijų adžika
Cukinijų adžika
Autorius: Evelina
Jums reikės
500 g
cukinijų
 
1
paprikos
 
1
morkos
 
2 - 3
pomidorų
 
1 galvutės
česnako
 
0.5 - 1
čili pipiro
 
2 šaukštų
pomidorų pastos
 
30 ml
aliejaus
 
30 g
cukraus
 
pagal skonį
druskos
 
15 - 20 ml
9% acto
 

Paruošimas

Cukinijas supjaustykite, jeigu jos senos, odelė kieta, tai ją nulupkite. Supjaustykite stambiais kubeliais.

Morką nuskuskite, pjaukite į kelias dalis. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais (galite nuplikyti ir pašalinti odelę, bet nebūtina), paprikos sėklas pašalinkite ir supjaustykite į kelias dalis.

Visas daržoves permalkite mėsmale.

Maltą masę dėkite į puodą ir virkite ant nedidelės ugnies, po užvirimo virkite dar 20 min., vis pamaišykite.

Tuomet suberkite druską, cukrų, pomidorų pastą, smulkiai pjaustytą čili pipirą (pašalinkite sėklas, jeigu nemėgstate labai aštriai), supilkite aliejų. Permaišykite ir virkite dar 10 min.

Sudėkite smulkiai sukapotą česnaką, pavirkite dar 5 min.

Gakiausiai pilkite actą, išmaišykite, pakaitinkite iki kol masė užvirs.

Adžiką supilstykite į iškaitintus stiklainiukus ir sandariai užsukite.

Šią adžiką galima tiekti prie mėsos patiekalų, tiesiog užsitepti ant duonos, ja galima pagardinti sriubas, troškinius.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (142)
Arnoldas