Čeburėkai su plikyta tešla
Čeburėkai su plikyta tešla
Autorius: Rita
Jums reikės
3.5 stiklinės
miltų
 
1 stiklinės
verdančio vandens
 
100 g
sviesto
 
1
kiaušinio
 
500 g
neriebios kiaulienos
 
3 - 4
svogūnų
 
pagal skonį
druskos, pipirų
 
kepimui
aliejaus
 

Paruošimas

Inde sumaišykite persijotus miltus, druską, įpilkite stiklinę verdančio vandens, greitai permaišykite šakute. Lydytą ir šiek tiek atvėsintą sviestą išplakite su kiaušiniu ir supilkite į tešlą. Užminkykite minkštą, švelnią tešlą, ją pridenkite ir palikite, kol ruošite įdarą.

Kiaulieną ir svogūnus sumalkite mėsmale, pagardinkite druska, pipirais.

Ant miltuoto stalo plonai iškočiokite tešlą, su lėkšte apipjaukite apskritimus, ant jų dėkite įdaro ir užspauskite kraštus.

Čeburėkus kepkite dideliame kiekyje įkaitinto aliejaus iš abiejų pusių iki kol gražiai apskrus.

Čeburėkus sudėkite ant popierinių rankšluostukų, kad susigertų riebalų perteklius.

Čeburėkus tiekite su sultiniu.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)