Varškės ir manų kruopų keksas
Varškės ir manų kruopų keksas
Autorius: Janina
Jums reikės
300 g
varškės
 
3
kiaušinių
 
1 stiklinės
cukraus
 
1 stiklinės
manų kruopų
 
100 ml
grietinės
 
1 šaukštelio
kepimo miltelių
 
1 šaukštelio
vanilinio cukraus
 

Paruošimas

Varškę ištrinkite su tryniais, grietine, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmaišykite su kepimo milteliais sumaišytas manų kruopas. Gerai išmaišykite. Palikite pabrinkti 20 min.

Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo ir įmaišykite į varškės tešlą.

Tešlą sudėkite į sviestu pateptą kepimo formą. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 45 - 55 min.

Paruoštą keksą galite sulaistyti uogiene, atvėsintą - apiberti cukraus pudra.

Keksą galima kepti su įvairiomis uogomis, džiovintais vaisiais.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (187)
Eva