Bulvių lizdeliai su grybais
Bulvių lizdeliai su grybais
Autorius: Janina
Jums reikės
10
bulvių
 
50 ml
pieno
 
1
kiaušinio trynio
 
100 g
pievagrybių
 
2
svogūnų
 
1
morkos
 
2 skiltelių
česnako
 
3 šaukštų
grietinės
 
pagal skonį
druskos, pipirų
 
1 pundelio
žalumynų
 
kepimui. skardai patepti
aliejaus
 

Paruošimas

Grybus pavalykite, supjaustykite nedideliais kubeliais ir apkepinkite aliejuje. Grybams apkepus suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus, tarkuotą morką, sudėkite smulkiai sukapotą arba spaustuku perspaustą česnaką. Keletą minučių pakepinkite, tuomet sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite apie 10 min. Sudėkite grietinę, pagardinkite druska, pipirais, kitais mėgiamais prieskoniais, uždenkite ir troškinkite dar 10 - 15 min.

Bulves nuskuskite ir išvirkite. Tuomet jas sugrūskite su pienu. Įmaišykite kiaušinio trynį, permaišykite.

Skardą patepkite aliejumi, iš bulvių košės suformuokite lizdelius. Juos pripildykite troškintais grybais. Lizdelius kepkite iki 180 - 200C įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 min.

Iškeptus lizdelius pabarstykite smulkintais žalumynais, patiekite su grietine.

Sotus ir skanus patiekalas, kuriam galima naudoti ne tik pievagrybius, bet ir įvairius miško grybus.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)
Gabija