Savaime išsiluoksniuojantys pyragaičiai
Savaime išsiluoksniuojantys pyragaičiai
Autorius: Rima
Jums reikės
110 g
miltų
 
4
kiaušinių
 
500 ml
pieno
 
150 g
cukraus
 
15 g
vanilinio cukraus
 
125 g
sviesto
 
1 šaukštelio
sviesto (formai patepti)
 

Paruošimas

Sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite.

Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite iki standumo.

Trynius gerai išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmaišykite pravėsusį sviestą ir vėl perplakite. Palaipsniui, vis perplakant įsijokite miltus, įpilkite šiltą pieną ir išmaišykite. Galiausiai labai atsargiai įmaišykite plaktus baltymus.

Masę supilkite į sviestu pateptą formą (nedidelę, maždaug 17 x 17 cm) ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.

Iškeptą desertą atvėsinkite, supjaustykite porcijomis. Tiekiant galima apiberti cukraus pudra, papuošti uogomis, vaisiais, grietinėle.

Labai originalus ir įdomus, švelnus, burnoje tirpstantis desertas! Kepdamas jis pats išsisluoksniuoja į purų biskvitą, orinį kremą ir minkštą suflė.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Vida
2017-11-13 23:22:45
Gal kas dar bandėt šį pyragą?
Ausra
2017-04-24 20:53:42
Kepimo milteliu nereikia?
Ausra
2017-04-24 20:51:02
Kepimo milteliu nereikia?
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
Modestas