Orkaitėje užkepti tefteliai
Orkaitėje užkepti tefteliai
Autorius: Galina
Jums reikės
700 g
faršo (jautienos + kiaulienos)
 
2
svogūnų
 
2 skiltelių
česnako
 
1
morkos
 
1
paprikos
 
1
kiaušinio
 
5 šaukštų
grietinės
 
1 šaukšto
miltų
 
1 siklinės
vandens
 
3 šaukštų
aliejaus (kepimui)
 
100 g
sūrio
 
pagal skonį
druskos, pipirų, kitų mėgiamų prieskonių
 

Paruošimas

Faršą sumaišykite su labai smulkiai supjaustytu svogūnu (sunaudokite 1 svogūną), smulkiai sukapotu ar spaustuku perspaustu česnaku, kiaušiniu, pagardinkite druska, pipirais, galite įberti ir kitų patinkančių prieskonių. Viską gerai išmaišykite.

Likusį svogūną taip pat supjaustykite smulkiai kubeliais, morką sutarkuokite ar supjaustykite šiaudeliais, papriką supjaustykite šiaudeliais. Daržoves 5 min. pakepinkite įkaitintame aliejuje. Pagardinkite druska, pipirais, dėkite grietinės, šiek tiek pakaitinkite. Tuomet stiklinėje vandens šakutes išplakite miltus (tuomet nebus kamuoliukų) ir mišinį supilkite į keptuvę. Viską permaišykite ir kaitinkite iki užvirimo.

Suformuokite nedidelius teftelius, sudėkite juos į kepimo formą ir užpilkite pasiruoštu padažu. Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje 30 min., tuomet išimkite, apiberkite tarkuotu sūriu ir kepkite dar 15 min.

Tiekite su ryžiais ar bulvėmis.

Labai skanus patiekalas, kuris bus ekonomiškesnis, jeigu dalį faršo pakeisite virtais ryžiais.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)
Patrikas