Vištienos ir pievagrybių apkepas
Vištienos ir pievagrybių apkepas
Autorius: Gabija
Jums reikės
0.5
vištienos krūtinėlės
 
150 g
pievagrybių
 
1
svogūno
 
250 g
sūrio
 
0.5 stiklinės
riebios grietinėlės
 
1 šaukšto
sviesto
 
1 šaukšto
miltų
 
2 šaukštų
aliejaus
 
pagal skonį
druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių
 

Paruošimas

Vištienos krūtinėlę išvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais.

Grybus pavalykite, supjaustykite.

Sūrį sutarkuokite.

Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir šiek tiek apkepinkite aliejuje, tuomet sudėkite vištieną, grybus ir viską pakepinkite 5-10 min., pagardinkite druska, pipirais.

Pasiruoškite padažą. Kitoje sausoje keptuvėje pakepinkite miltus iki kol jie lengvai pagels, tuomet dėkite sviestą, nuolat maišant kaitinkite. Supilkite grietinėlę ir dar šiek tiek pakaitinkite. Jeigu padažas gaunasi labai tirštas, tai įpilkite šlakelį pieno ar vandens.

Į keletą nedidelių ar vieną didesnę formą sudėkite apkepintus grybus, svogūnus ir vištieną. Užpilkite pasiruoštus padažu. Apiberkite sutarkuotu sūriu.

Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. iki kol sūris išsilydys ir šiek tiek apskrus.

Šį apkepą tinka patiekti su virtais ryžiais ar salotomis.

 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
Sunaitelis