Su cukinijomis troškinta vištiena
Su cukinijomis troškinta vištiena
Autorius: Dovilė
Jums reikės
1 kg
vištienos
 
300 g
cukinijų
 
1
morkos
 
1
svogūno
 
2 skiltelių
česnako
 
2
pomidorų
 
1 pundelio
petražolių
 
pagal skonį
druskos, pipirų, kitų mėgiamų prieskonių
 
kepimui
aliejaus
 

Paruošimas

Vištieną supjaustykite stambiais gabalais, ištrinkite druska, pipirais, kitais mėgiamais prieskoniais ir palikite pasimarinuoti.

Cukinijas nuplaukite ir supjaustykite plonais žiedeliais. Šiam patiekalui labiau tinka nedidelės cukinijos, tačiau, jeigu naudojate didesnes, tai jas nulupkite ir pašalinkite sėklas, pjaustykite smulkiais kubeliais.

Morką nuskuskite ir stambiai sutarkuokite arba supjaustykite šiaudeliais.

Svogūną nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais.

Česnaką nulupkite, smulkiai sukapokite arba perspauskite spaustuku.

Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu ir nulupkite odelę. Smulkiai supjaustykite Pomidorus galima pakeisti 2 šaukštais pomidorų padažo.

Petražoles smulkiai sukapokite.

Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame apkepinkite vištienos gabaliukus iki kol susidarys traški luobelė, apie 10 min. Atidėkite į puodą.

Keptuvėje apkepinkite svogūnų pusžiedžius, tuomet sudėkite morkas ir kepkite dar 5-7 min. Sudėkite česnaką, cukinijas, pomidorus, dar truputį patroškinkite. Daržovių padažą sudėkite į puodą su vištiena, pilkite stiklinę vandens ir ant nedidelės ugnies troškinkite iki kol vištiena bus paruošta (laikas priklauso nuo vištienos gabaliukų dydžio, bet troškinti reikėtų apie 30 min.)

Paruoštą troškinį pagardinkite petražolėmis.

Tiekite su ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (184)
Žiedė