Slyvų adžika
Slyvų adžika
Autorius: Evelina
Jums reikės
pagal skonį
čili pipirų
 
1 didelės saujos
žalumynų (krapų, petražolių, bazilikų, peletrūno)
 
1 kg
saldžiųjų paprikų
 
200 g
česnako
 
2 kg
mėlynųjų slyvų
 
2 šaukštų
pomidorų pastos
 
2-2.5 šaukštų
druskos
 
70-100 g
cukraus
 
pagal skonį
pipirų, maltos kalendros, maltų gvazdikėlių, maltų kmynų
 

Paruošimas

Slyvas nuplaukite, pašalinkite kauliukus. Saldžiąsias paprikas nuplaukite, pašalinkite sėklas, supjaustykite kubeliais. Čili pipirus smulkiai supjaustykite, jeigu nemėgstate stipraus aštrumo, tai pašalinkite sėklas. Žalumynus susmulkinkite.

Viską permalkite mėsmale. Sudėkite į puodą storu dugnu. Sudėkite pomidorų pastą, prieskonius, druską, cukrų, permaišykite. Virkite ant vidutinės ugnies iki kol užvirs, tuomet sumažinkite kaitrą ir virkite dar 15-20 min. Tuomet sudėkite labai smulkiai pjaustytus arba spaustuku perspaustus česnakus ir virkite dar 5 min.

Adžiką supilstykite į iškaitintus stiklainiukus, užsukite, apverskite, apklokite pledu ir palikite po truputį atvėsti.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (184)
Viktorija