Bulvių ir faršo apkepas
Bulvių ir faršo apkepas
Autorius: Toma
Jums reikės
400 g
paukštienos faršo
 
2 skiltelių
česnako
 
600 g
bulvių
 
1
svogūno
 
2
kiaušinių
 
150 g
grietinės
 
1 stiklinės
tarkuoto sūrio
 
1 stiklinės
miltų
 
pagal skonį
druskos, pipirų
 
formai patepti
aliejaus ar sviesto
 

Paruošimas

Faršą sumaišykite su labai smulkiai sukapotu ar spaustuku perspaustu česnaku, pagardinkite druska bei pipirais, įmuškite kiaušinį, dėkite grietinės ir suberkite maždaug ketvirtį stiklinės miltų. Gerai permaišykite ir atidėkite.

Bulves nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite. Bulves tarkuokite pramaišiui su svogūnu, tuomet tarkiai nepajuos. Skysčio perteklių nuspauskite. Tarkius pagardinkite druska, pipirais, įmuškite likusį kiaušinį ir suberkite likusius miltus. Permaišykite.

Kepimo formą patepkite riebalais, sudėkite bulves ir spaudžiant šaukštu suformuokite kraštelius, tuomet dėkite faršą.

Apkepą kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., tuomet apkepą ištraukite, viršų apiberkite sūriu ir grąžinkite į orkaitę dar 15 min.

Apkepą tiekite karštą, skanu su grietine, raugintais agurkėliais.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
Mindaugas