Švelnus cukinijų apkepas
Švelnus cukinijų apkepas
Autorius: Frida
Jums reikės
250 g
cukinijos
 
0.5
svogūno
 
trupučio
svogūnų laiškų
 
70 g
mocarelos sūrio
 
2 šaukštų
tarkuoto kietojo sūrio
 
0.5 stiklinės
miltų
 
190 ml
lieso pieno
 
1 šaukštelio
aliejaus
 
2
kiaušinių
 
pagal skonį
druskos, pipirų
 
formai patepti
aliejaus ar sviesto
 

Paruošimas

Jeigu cukinija didesnė, tai nulupkite žievę, pašalinkite sėklas, jeigu jaunutė, tai to daryti nereikia.

Mocarelą ir cukiniją sutarkuokite, svogūnų laiškus smulkiai sukapokite, svogūną supjaustykite kubeliais. Viską sumaišykite.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, supilkite pieną, įmuškite kiaušinius, pilkite aliejaus, pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite.

Kepimo formą patepkite riebalais, sudėkite cukinijų mišinį, užpilkite tešla. Viršų apiberkite tarkuotu kietuoju sūriu.

Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min.

Skanus tiek šiltas, tiek ir šaltas. Galima tiekti kaip pagrindinį patiekalą arba kaip garnyrą prie žuvies, paukštienos.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
Mindaugas