Gruzdintos dešrelės tešloje
Gruzdintos dešrelės tešloje
Autorius: Evelina
Jums reikės
500 g
miltų
 
160 ml
pieno
 
160 ml
vandens
 
1 šaukštelio
druskos
 
3 šaukštų
cukraus
 
6 šaukštų
aliejaus
 
1 šaukšto
sausų mielių
 
15
dešrelių
 

Paruošimas

Pieną sumaišykite su vandeniu ir šiek tiek pašildykite, supilkite į didelį indą, berkite cukrų ir mieles, palikite 10-15 min. Tuomet pilkite aliejų, berkite druskos ir įsijokite miltus. Suminkykite vientisą, lipnoką tešlą. Dubenį pridenkite rankšluostuku ir palikite 2 valandoms pakilti.

Pakilus tešlai rankas pasitepkite aliejumi, tešlą padalinkite į lygius kamuoliukus. Iš jų suformuokite blynelį, į jį dėkite dešrelę, užspauskite kraštus.

Dešreles tešlos apvalkale gruzdinkite dideliame aliejaus kiekyje iki kol dailiai apskrus. Sudėkite ant popierinių rankšluostukų, kad susigertų riebalų perteklius.

Sotus užkandis, kurį tinka patiekti su majonezo ar kečupo padažais.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (137)
Dominykas