Prancūziškas klafutis su uogomis
Prancūziškas klafutis su uogomis
Autorius: Rita
Jums reikės
800 g
uogų
 
200 g
riebios grietinės
 
100 g
cukraus
 
4
kiaušinių
 
10 g
kepimo miltelių
 
100 g
miltų
 
1 šaukštelio
vanilės esencijos
 
1 šaukštelio
migdolų esencijos
 
1 šaukšto
sviesto
 

Paruošimas

Uogas švariai nuplaukite, jeigu naudojate vyšnias ar slyvas, tai pašalinkite kauliukus, jeigu naudojate dideles braškes - jas supjaustykite į keletą dalių.

Kiaušinius labai gerai išplakite iki kol suputos ir jų tūris padidės. Tuomet įmaišykite grietinę, cukrų ir migdolų ir vanilės esencijas. Gerai perplakite. Įsijokite miltus ir kepimo miltelius, gerai permaišykite.

Kepimo formą (geriausiai molinę ar stiklinę) patepkite sviestu, supilkite tešlą, ant viršaus sudėkite uogas.

Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 45-50 min. iki kol pagels.

Iškeptą klafutį galima apiberti cukraus pudra.

Tai tradicinis, švelnaus skonio prancūziškas desertas, kuris įprastai ruošiamas su vyšniomis, tačiau galima naudoti ir kitas uogas arba jų mišinius. Tinka patiekti su ledais ar plakta grietinėle.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)