Lazanija su kumpiu ir grybais
Lazanija su kumpiu ir grybais
Autorius: Evelina
Jums reikės
250 g
kumpio
 
200 g
grybų
 
10 vnt.
lazanijos lakštų
 
100 g
tarkuoto sūrio
 
kepimui
aliejaus
 
40 g
sviesto
 
1 šaukšto
miltų
 
1 stiklinės
pieno
 
pagal skonį
druskos, pipirų
 

Paruošimas

Grybus pavalykite, smulkiai supjaustykite ir apkepinkite su trupučiu aliejaus.

Kumpį supjaustykite šiaudeliais.

Paruoškite padažą. Nesvylančioje keptuvėje ar puode išlydykite sviestą, suberkite miltus, porą minučių juos pakepinkite nuolat maišant. Supilkite pieną, maišant užvirinkite,pagardinkite druska ir pipirais.

Kepimo indą patepkite sviestu, paskleiskite ploną sluoksnelį padažo, išdėliokite sluoksnį lakštų. Ant jų dėkite kepintų grybų, pjaustyto kumpio, paskirstykite šiek tiek padažo, berkite tarkuoto sūrio. Šitaip susluoksniuokite visą lazaniją. Paskutinis turėtų būti lakštų sluoksnis, gausiau apteptas padažu ir apibertas sūriu.

Indą uždenkite folija ir kepkite 200C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min., tuomet atidenkite ir dar palaikykite orkaitėje iki kol apskrus.

Sotus ir skanus patiekalas! Tinka tiekti su raugintais agurkėliais.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
rokas