Užpiltinė su jautiena ir daržovėmis
Užpiltinė su jautiena ir daržovėmis
Autorius: Evelina
Jums reikės
300 g
jautienos išpjovos
 
200 g
morkų
 
100 g
svogūno
 
2
virtų kiaušinių baltymų
 
20 g
želatinos
 
pagal skonį
druskos, pipirų grūdelių, lauro lapų
 
papuošimui
žalumynų
 
papuošimui
spanguolių
 
1.5 L
vandens
 

Paruošimas

Svogūną nulupkite, morką nuskuskite ir dėkite į puodą su mėsa. Užpilkite 1,5 L vandens ir virkite apie valandą. Likus 15 min. iki virimo pabaigos įdėkite lauro lapelį, pasūdykite, įberkite keletą pipirų grūdelių.

Želatiną užpilkite 150 ml šalto vandens ir palikite brinkti (brinkimo laikas turėtų būti nurodytas ant pakuotės).

Sultinį, kuriame virė mėsa ir daržovės perkoškite. Reikės 500 ml sultinio. Į sultinį sudėkite išbrinkusią želatiną ir kaitinkite beveik iki užvirimo, bet neužvirkite.

Virtų kiaušinių baltymus, virtą morką, virtą jautieną supjaustykite kubeliais.

Į formelių apačią dėkite keletą spanguolių, kelias žalumynų šakeles, pjaustytą morką, kiaušinio baltymą ir mėsą. Užpilkite sultiniu su želatina. Palikite stingti 5-6 valandas arba pernakt.

Skanios ir labai gražios užpiltinės! Vietoje jautienos galima naudoti vištienos filė, taip pat galima naudoti ir daugiau įvairių daržovių - dailiai atrodo kukurūzai, žirneliai.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (137)
SAULIUS