Trupininis „Skruzdėlynas“ su kondensuotu pienu
Trupininis „Skruzdėlynas“ su kondensuotu pienu
Autorius: Rita
Jums reikės
125 g
sviesto
 
1
kiaušinio
 
4 šaukštų
cukraus
 
4 šaukštų
pieno
 
3 stiklinių
miltų
 
100 g
graikinių riešutų
 
1 skardinės
kondensuoto pieno
 

Paruošimas

Cukrų ištrinkite su kiaušiniu, supilkite lydytą ir kiek pravėsusį sviestą, supilkite pieną. Gerai išmaišykite. Įsijokite miltus ir suminkykite tešlą. Gautą tešlą padalinkite į 2-3 dalis, įsukite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldymo kamerą, kad sušaltų ir sutvirtėtų.

Šaltą tešlą sutarkuokite burokine tarka, trupinius paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Juos kepkite iki 160C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min., iki kol gales. Trupinėliai turi būti suberti vienu sluoksniu, paliekant tarpelius, tad teks kepti kelias skardas.

Graikinius riešutus sukapokite ir šiek tiek paskrudinkite keptuvėje be riebalų.

Riešutus sumaišykite su trupiniais ir kondensuotu pienu. Suformuokite kalnelį ar nedidelius pyragaičius ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Galima papuošti tarkuotu šokoladu.

Greitai paruošiamas skanėstas, kurį galima pagerinti įvairiais džiovintais vaisiais, uogomis, šokolado gabaliukais.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
ųhjukyiū9hųį
2018-01-25 13:11:28
radau skruzdeliu
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)
Edgaras