Braškių uogienė
Braškių uogienė
Autorius: Aistė
Jums reikės
1 kg
braškių
 
1 kg
cukraus
 
1 stiklinės
vandens
 

Paruošimas

Karštame vandenyje ištirpinkite cukrų, užvirinkite. Į šį sirupą suberkite paruoštas uogas (nuplaukite, pašalinkite kotelius, galite dėti nepjaustytas, galite ir kiek pasmulkinti).

Pavirkite porą minučių. Nukelkite nuo ugnies, palaukite 15-20 min., tuomet vėl grąžinkite ant ugnies ir vėl porą minučių pavirkite. Šį procesą kartokite 5 kartus.

Uogas išimkite iš sirupo, sudėkite į iškaitintus stiklainius, truputį paslėkite.

Likusį sirupą pavirinkite dar 15-20 min. ir supilkite ant uogų.

Stiklainius sandariai užsukite.

Labai skani ir kvapni uogienė! Norintys paįvairinimo ją gali virti su vanilės ankštimi (pastarają po virimo reikėtų pašalinti).

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (137)
Austeja