Bulvių ir faršo apkepas
Bulvių ir faršo apkepas
Autorius: Evelina
Jums reikės
500 - 700 g
bulvių
 
500 - 700 g
faršo
 
2
svogūnų
 
100 g
sūrio
 
50 g
sviesto
 
3
svogūnų
 
kepimui
aliejaus
 
pagal skonį
druskos, pipirų, kitų mėgiamų prieskonių
 
formai patepti
sviesto
 

Paruošimas

Bulves nuskuskite ir išvirkite su trupučiu druskos. Sutrinkite košę su sviestu.

Svogūnus smulkiai supjaustykite, apkepinkite aliejuje, sudėkite faršą, pagardinkite druska, pipirais, kitais mėgiamais prieskoniais.

Pomidorus supjaustykite riekelėmis.

Kepimo indą dosniai ištepkite sviestu. Sudėkite pusę bulvių košės, palyginkite, sudėkite kepintą faršą, o ant viršaus - likusią bulvių košę. Galiausiai sudėliokite pomidorų riekeles ir apiberkite sūriu.

Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Puikus sprendimas, jeigu liko bulvių košės. Į faršą papildomai galima įdėti grybų, tarkuotų morkų ir pan.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
vitalijus
2016-10-04 20:11:02
skanuminas
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
miglyte