Apelsininis manų kruopų pyragas
Apelsininis manų kruopų pyragas
Autorius: Evelina
Jums reikės
200 g
manų kruopų
 
200 ml
apelsinų sulčių
 
200 g
miltų
 
200 g
cukraus
 
100 g
aliejaus
 
1 šaukštelio
nutarkuotos apelsino žievelės
 
1 šaukštelio
sodos
 
formai patepti ir apiberti
aliejaus ar sviesto, miltų ar džiūvėsių
 

Paruošimas

Inde sumaišykite apelsinų sultis ir manų kruopas. Tuomet suberkite cukrų, supilkite aliejų, suberkite nutarkuotą apelsino žievelę. Palikite 30 min., kad išbrinktų manai.

Manų kruopoms išbrinkus berkite sodą ir dalimis, vis permaišant įsijokite miltus. Jų gali reikėti kiek daugiau ar mažiau (priklauso nuo miltų). Tešla turi būti grietinės tirštumo.

Kepimo formą patepkite sviestu ar aliejumi, apiberkite miltais ar džiūvėsiais ir supilkite tešlą.

Kepkite iki 180-190C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

Iškeptą pyragą galima apiberti cukraus pudra, papuošti sirupe virtomis apelsinų žievelėmis.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)
Aiste