Žiedinių kopūstų košė su sūriu
Žiedinių kopūstų košė su sūriu
Autorius: Rita
Jums reikės
1
žiedinio kopūsto
 
1
svogūno
 
2 skiltelių
česnako
 
500 ml
pieno
 
30 g
sūrio
 
20 g
sviesto
 
pagal skonį
druskos, pipirų
 

Paruošimas

Žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynais. Lapų ir kietų kotų nenaudokite.

Žiedynus sudėkite į puodą kartu su pusiau perpjautu svogūnu ir česnako skiltelėmis. Užpilkite pienu, pripilkite tiek vandens, kad viskas būtų apsemta. Pagardinkite druska. Virkite ant vidutinės ugnies iki kol viskas suminkštės. Nupilkite skystį (nereikia nupilti viso, tegul ant dugno lieka šlakelis).

Dėkite sviesto, tarkuoto sūrio ir viską pertrinkite maisto smulkintuvu. Košę pagardinkite šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.

Puiki alternatyva pabodusiai bulvių košei.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
Ieva