Makaronai pomidorų - grietinėlės padaže
Makaronai pomidorų - grietinėlės padaže
Autorius: Gabija
Jums reikės
500 g
nevirtų makaronų
 
2 šaukštų
aliejaus
 
2 šaukštų
sviesto
 
1
svogūno
 
4 skiltelių
česnako
 
900 ml
trintų, konservuotų pomidorų
 
1 stiklinės
riebios grietinėlės
 
1 saujos
tarkuoto sūrio
 
pagal skonį
druskos, pipirų, cukraus, baziliko
 

Paruošimas

Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakelio. Nepervirkite.

Aliejų pilkite į keptuvę, ten pat dėkite sviestą ir palaukite, kol išsilydys. Apkepinkite smulkiai sukapotą česnaką ir svogūną. Sudėkite trintus, konservuotus pomidorus (juos trinkite per sietelį ar maisto smulkintuvu). Troškinį pagardinkite druska, pipirais, dėkite cukraus, kad subalansuotumėte pomidorų rūgštumą. Troškinkite ant silpnos ugnies 25-30 min.

Troškinį nukelkite nuo ugnies, supilkite grietinėlę ir suberkite sūrį, išmaišykite ir įmaišykite makaronus.

Makaronus tiekite apibėrę trupučiu tarkuoto sūrio ir smulkintais bazilikais.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (138)
Edvinas