Traškūs čeburėkai
Traškūs čeburėkai
Autorius: Toma
Jums reikės
3 stiklinių
vandens
 
8 stiklinių
miltų
 
2 šaukštelių
cukraus
 
įdarui
faršo, varškės su žalumynais, troškintų daržovių ar pan.
 
2 šaukštelių
druskos
 
1 šaukšto
degtinės
 
kepimui
aliejaus
 
150 ml
aliejaus
 

Paruošimas

Vandenyje ištirpinkite druską ir cukrų.

Miltus persijokite į didelį dubenį. Padarykite duobutę ir į ją pilkite vandenį, aliejų ir degtinę (ji reikalinga, kad kepant čeburėkai įgertų mažiau riebalų, tačiau degtinės galite ir nepilti).

Tešlą gerai suminkykite, įsjukite į maistinę plėvelę ir valandai palikite kambario temperatūroje.

Paruoštą tešlą iškočiokite į 3 mm plonumo lakštą. Naudodami lėkštę apipjaukite apskritimus. Ant pusės apskritimo plonai paskleiskite norimą įdarą, užlenkite kitą pusę, kraštelius suvilgykite vandeniu, kad geriau suliptų ir kruopščiai užspauskite šakute.

Čeburėkus iš abiejų pusių apskrudinkite įkaitintame aliejuje, sudėkite ant popierinių rankšluostukų, kad susigertų riebalų perteklius.

Čeburėkų įdarui galite rinktis ne tik tradicinį faršą, bet ir varškę su česnakais bei žalumynais, troškintas daržoves, raugintus ir troškintus kopūstus.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (176)
Martynas