Morkų pyragas
Morkų pyragas
Autorius: Lina
Jums reikės
300 g
morkų
 
100 g
graikinių riešutų
 
250 g
miltų
 
1 šaukštelio
sodos
 
1.5 šaukštelio
kepimo miltelių
 
1 žiupsnelio
druskos
 
1.5 šaukštelio
cinamono
 
4
kiaušinių
 
300 g
cukraus
 
1 stiklinės
aliejaus
 
kelių lašelių
vanilės ekstrakto
 

Paruošimas

Morkas smulkiai sutarkuokite. Graikinius riešutus smulkiai sukapokite.

Kiaušinius išplakite su cukrumi, tuomet supilkite aliejų ir perplakite, įlašinkite vanilės ekstrakto.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, soda, druska, cinamonu. Įsijokite į kiaušinių plakinį. Išplakite tešlą.

Į tešlą įmaišykite morkas bei riešutus.

Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min.

Pyragą patiekite dar šiltą, su ledais ar plakta grietinėle arba atvėsinkite ir aptepkite varškės kremu, papuoškite uogomis, vaisiais.

Varškės kremas: 60 g minkšto sviesto išplakite su 200 g kreminės varškės, 200 g cukraus pudros ir keliais lašais vanilės ekstrakto.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)
Gabija