Kepsniai su daržovėmis ir Bešamelio padažu
Kepsniai su daržovėmis ir Bešamelio padažu
Autorius: Lina
Jums reikės
600 g
neriebios kiaulienos
 
2
svogūnų
 
300 g
pievagrybių
 
2
pomidorų
 
100 g
sviesto
 
3-4 šaukštų
miltų
 
600-700 ml
pieno (2,5% riebumo)
 
100 g
sūrio
 
pagal skonį
druskos, pipirų, muskato
 

Paruošimas

Kiaulieną supjaustykite kepsnių porcijomis ir ištrinkite druska, pipirais. Sudėkite į kepimo indą.

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, juos sudėliokite ant mėsos. Grybus pavalykite, supjaustykite riekelėmis ir sudėkite ant svogūnų. Pomidorus taip pat supjaustykite riekelėmis ir jas dėkite ant grybų.

Paruoškite Bešamelio padažą. Storadugnėje keptuvėje išlydykite sviestą, suberktie miltus ir intensyviai maišydami juos pakepinkite iki kol taps auksinės spalvos. Tuomet plona srovele supilkite pieną, pagardinkite druska, pipirais, muskato riešutu ir maišant šildykite iki kol padažas sutirštės. Padažą supilkite ant susluoksniuoto patiekalo.

Apiberkite tarkuotu sūriu.

Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min.

Patiekalas pakankamai sotus, tad gali pakakti ir tiesiog lengvų, šviežių salotų, tačiau tiks ir virtos bulvės ar makaronai.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)
FAUSTAS