Naminės dešrelės keptos orkaitėje
Naminės dešrelės keptos orkaitėje
Autorius: Aistė
Jums reikės
1 pakuotės
plonųjų žarnų
 
5 g
pipirų
 
1 kg
kiaulienos
 
1 kg
jautienos
 
40 g
druskos
 
10 g
česnakų
 
500 ml
vandens
 

Paruošimas

Jautieną ir kiaulieną truputį pašaldykite šaldymo kameroje, nereikia, kad mėsa stipriai įšaltų. Tuomet mėsą supjaustykite smulkiais kubeliais arba permalkite mėsmale.

Česnaką taip pat smulkiai supjaustykite arba perspauskite spaustuku. Sumaišykite su mėsa, pagardinkite druska, pipirais. Supilkite vandenį ir vėl gerai permaišykite. Palikite šaldytuve keletą valandų, kad pasimarinuotų. Žinoma, dešreles papildomai galite gardinti ir kitais mėgiamais prieskoniais, įdėti žolelių.

Žarnas perplaukite, įkimškite paruošta mėsa, suformuodami norimo dydžio dešreles. Dešrelių kraštus perriškite virvele.

Paruoštas dešreles sudėkite į karštą (80-90 laipsnių C) vandenį ir palikite 15-20 min.

Blanširuotas dešreles dėkite ant aliejumi pateptos skardos, kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. iki kol gražiai apsrus, kepimo viduryje dešreles apverskite.

Puikios, natūralios ir skanios dešrelės, kurios skanios tiek karštos, tiek ir šaltos. Galima patiekti su bulvėmis, daržovėmis.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (137)
Vilius