Vištienos kotletai su avižiniais dribsniais
Vištienos kotletai su avižiniais dribsniais
Autorius: Toma
Jums reikės
500 g
vištienos faršo
 
1
kiaušinio
 
0.5 stiklinės
greito paruošimo avižinių dribsnių
 
0.5 stiklinės
pieno
 
1
svogūno
 
2 skiltelių
česnako
 
kepimui
aliejaus
 
pagal skonį
druskos, pipirų, kitų mėgiamų prieskonių
 

Paruošimas

Kiaušinį išplakite su pienu (galite naudoti ir vandenį arba sultinį), į plakinį įmaišykite avižinius dribsnius ir palikite brinkti apie 30 min.

Svogūną labai smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite, česnaką perspauskite spaustuku arba labai smulkiai sukapokite. Sumaišykite su faršu, išbrinkusiais avižiniais dribsniais, pagardinkite druska, pipirais, kitais mėgiamais prieskoniais. Labai gerai išmaišykite faršą.

Drėgnomis rankomis suformuokite kotletus. Juos iš abiejų pusių apkepinkite įkaitintame aliejuje ant stiprios ugnies, tuomet kaitrą sumažinkite, kotletus uždenkite ir dar patroškinkite, kad visiškai iškeptų. Troškinimo laikas prilauso nuo suformuotų kotletų dydžio, storio.

Puikūs, nesausi kotletukai! Į jų masę papildomai galite įmaišyti tarkuotų morkų, moliūgų ar cukinijų. Patiekite su mėgiamu garnyru ir daržovėmis.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)
Robertukas