Paprastas ir pigus pyragas su uogiene
Paprastas ir pigus pyragas su uogiene
Autorius: Rita
Jums reikės
200 g
kefyro
 
1
kiaušinio
 
480 g
miltų
 
100 g
sviesto
 
0.5 stiklinės
cukraus
 
0.5 šaukštelio
sodos
 
5 šaukštų
uogienės
 

Paruošimas

Kefyras, sviestas ir kiaušinis turi būti šalti, tad iš šaldytuvo jų iš anksto netraukite.

Miltus persijokite ant darbastalio, sumaišykite su soda ir cukrumi, dėkite gabaliukais pjaustytą sviestą ir tešlą kapokite peiliu. Gautus trupinius sustumkite į kalnelį, pilkite kefyrą, dėkite kiaušinio trynį. Suminkykite elastingą, vos lipnią tešlą. Ją dalinkite į dvi dalis, įvyniokite į maišelį ir valandai padėkite į šaldytuvą.

Vieną pašaldytos tešlos dalį iškočiokite į stačiakampį, dėkite ant aliejumi patepto kepimo popieriaus. Viršų ištepkite uogiene ar džemu. Jeigu uogienė skysta, tai į ją dėkite šaukštelį krakmolo. Ant viršaus uždėkite antrą iškočiotą lakštą. Viršų patepkite likusiu paplaktu kiaušinio baltymu.

Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min. Iškepus supjaustykite stačiakampiais gabaliukais ir skanaukite.

Labai skanus pyragas, kuriam galima naudoti įvairias uogienes, džemus, o taip pat kondensuotą pieną, trintas uogas.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (210)
Danielius