Avietiniai putėsiai „Paukščių pienas“
Avietiniai putėsiai „Paukščių pienas“
Autorius: Laima B.
Jums reikės
230 ml
plaktos grietinėlės
 
30 g
želatinos
 
180 g
avietinės želė
 
2 stiklinių
vandens
 
0.5 stiklinės
cukraus
 
0.5 stiklinės
pieno
 
230 ml
grietinės
 
keletos lašų
aviečių sulčių
 

Paruošimas

Želatiną sumaišykite su pienu, palikite pabrinkti ir šildykite ant nedidelės ugnies iki kol visiškai ištirps, neužvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir palikite pravėsti.

Atskirame inde išplakite grietinėlę, grietinę ir cukrų. Palaipsniui supilkite šiltą pieną su želatina. Gerai išmaišykite.

Į stiklinę, sviestu plonai pateptą formą supilkite pusę šios masės.

Į antrą masės dalį įpilkite truputį aviečių sulčių ar praskiestos aviečių uogienės, kad masė nusidažytų rožine spalva. Rausvą masę taip pat dėkite į stiklinę formą. Viską dėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.

Želė miltelius ištirpinkite 2 stiklinėse verdančio vandens, palaukite kol atvės iki kambario temperatūros ir supilkite ant jau pašaldytų putėsių.

Susluoksniuotą desertą grąžinkite į šaldytuvą ir šaldykite iki kol visiškai sustings. Sustingusį supjaustykite porcijomis.

Švelnus, burnoje tirpstantis desertas.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (138)
EMA