Šokoladinė tarta
Šokoladinė tarta
Autorius: Rita
Jums reikės
250 g
sviesto
 
50 g
cukraus
 
3 šaukštų
pieno
 
150 g
miltų
 
600 ml
riebios grietinėlės
 
420 g
juodojo šokolado
 
4
kiaušinių baltymų
 
2
kiaušinių trynių
 
žiupsnelio
druskos
 
apibarstymui
karčios, netirpios kakavos
 

Paruošimas

100 g šalto sviesto supjaustykite kubeliais, jį ištrinkite su cukrumi, pienu ir žiupsneliu druskos, tuomet įsijokite miltus ir suminkykite vienalytę tešlą.

Ant miltuoto stalo iškočiokite tešlos apskritimą, jį įklokite į riebalais pateptą ar kepimo popieriumi išklotą tartos kepimo formą, suformuokite kraštelius. Dugną subadykite šakute ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. iki auksinio atspalvio.

Kol apkepa pagrindas, paruoškite šokoladinį kremą. Užvirinkite grietinėlę. Į ją sudėkite sulaužytą šokoladą bei likusį sviestą. Porą minučių pakaitinkite ir gerai išmaišykite. Atidėkite ir palikite šiek tiek pravėsti.

Baltymus išplakite su žiupsniu druskos iki standžių putų. Trynius taip pat išplakite. Viską atsargiai įmaišykite į pravėsusią šokoladinę masę.

Gautą šokoladinį kremą paskirstykite ant apkepto pagrindo. Grąžinkite į orkaitę ir kepkite dar 25 min. Ištrauką tartą apiberkite kakava ir palikite visiškai atvėsti.

Tiekite su plakta grietinėle, uogomis.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)
FAUSTAS