Bananų keksas
Bananų keksas
Autorius: Aistė
Jums reikės
0.5 stiklinės
cukraus
 
kelių lašelių
vanilės ekstrakto
 
100 g
sviesto
 
130 g
razinų
 
200 g
miltų
 
2
kiaušinių
 
2 šaukštelių
kepimo milteių
 
3 šaukštų
jogurto
 
3
bananų
 

Paruošimas

Bananus sutrinkite šakute. Vertėtų rinktis sunokusius, net pernokusius bananus. Bananų tyrę, lydytą ir kiek pravėsusį sviestą (truputį sviesto nelydykite, pasilikite formai patepti), cukrų, jogurtą, kiaušinius išplakite iki vienalytės masės, įlašinkite vanilės ekstrakto. Įsijokite miltus bei kepimo miltelius. Turi gautis skystoka tešla.

Į tešlą įmaišykite perplautas razinas.

Tešlą sudėkite į sviestu pateptą, kepimo popieriumi išklotą formą.

Keksą kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie valandą, patikrinkite dantų krapštuku.

Iškepusių keksą šiek tiek atvėsinkite formoje, o tuomet išimkite ir tiekite.

Razinas galima pakeisti šokolado gabaliukais, kurie puikiai dera su bananais.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)
Gabija