Vištiena su grybais ir tarkuotų bulvių plutele
Vištiena su grybais ir tarkuotų bulvių plutele
Autorius: Diana
Jums reikės
300 g
vištos krūtinėlių
 
250 g
pievagrybių
 
1
svogūno
 
1 šaukšto
miltų
 
250 ml
pieno
 
150 ml
neriebios grietinėlės, 15%
 
100 g
sūrio
 
4
bulvių
 
pagal skonį
druskos, pipirų, kitų mėgiamų prieskonių
 
kepimui
aliejaus
 

Paruošimas

Bulves apiplaukite, sudėkite į šaltą vandenį ir virkite iki užvirimo, o tuomet dar 6 min. Palaukite kol atvės, nulupkite.

Vištieną apiplaukite, supjaustykite nedideliais gabaliukais. Grybus pavalykite, supjaustykite kubeliais, svogūną taip pat supjaustykite smulkiais kubeliais.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite vištieną. Atidėkite.

Toje pačioje keptuvėje apkepinkite svogūną, jam suminkštėjus sudėkite grybus, viską pakepinkite. Išsiskyrus skysčiui suberkite miltus, gerai permaišykite, maišant supilkite pieną ir grietinėlę, keptuvėn grąžinkite vištieną, pagardinkite druska, pipirais, kitais mėgiamais prieskoniais.

Į kepimo formą sudėkite vištieną su grybais, ant viršaus užtarkuokite bulves. Užberkite truputį druskos, pipirų ir apibarstykite tarkuotu sūriu.

Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Sotus ir skanus apkepas!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Toma
2016-05-05 20:02:57
Mariau, kai apiplauni, tai greičiau genda. Jeigu iškart gamini, tai jokio skirtumo.
Marius
2016-05-05 10:58:23
Siaip tai vistienos plauti negalima o recepte raso kad apiplaukite
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
rapolas