Duona be glitimo
Duona be glitimo
Autorius: www.livinn.lt
Jums reikės
1/4 puodelio (45 g)
sorų kruopų
 
1 valgomojo ir 1 arbatinio šaukštelio
grūstų chia sėklų
 
4 arb. šaukštelių
aktyvių mielių
 
1 arb. šaukštelio
nerafinuoto cukranendrių cukraus
 
1 puodelio (140 g) ir dar šiek tiek miltavimui
pilno grūdo ryžių miltų
 
3/4 puodelio (105 g)
kynvos miltų
 
1/2 puodelio (70 g)
posmilgės miltų (galima keisti grikių ar sojos miltais)
 
1/4 puodelio (40 g)
bulvių krakmolo
 
1/3 puodelio (35 g)
migdolų miltų
 
3 šaukštų
tapijokos miltų
 
1 šaukšto
aguonų
 
1 šaukšto
sezamų sėklų
 
1 šaukšto
pankolio sėklų
 
2 šaukštelių
druskos
 
2
kambario temperatūros kiaušinių
 
2 šaukštų
medaus
 
5 šaukštų
verdančio vandens
 
3/4 (185 ml)
45ºC temperatūros vandens
 

Paruošimas

Mažame inde sumaišyti soras su 3 šaukštais verdančio vandens. Palikti 15 min. Kitame mažame indelyje sumaišyti chia sėklas su likusiais 2 šaukštais verdančio vandens. Dar kitame - mielės, cukrus ir šiltas vanduo. Palikti 10 min. Kas liko (išskyrus kiaušinius ir medų) sumaišyti dubenyje šaukštu arba mikseriu. Sudėti į masę viską, soras prieš tai nusausinti, ir kiaušinius bei medų. Sumaišyti lėta eiga 30 s. Tada dar greita eiga 1 min. Tešla turėtų išeiti tiršta ir lipni.

Suversti į skardą, pamiltuoti ryžių miltais, pridengti plastiko maišeliu ir palikti pakilti 45-60 min. Turėtų pakilti dvigubai. Įkaitinti orkaitę iki 200ºC, kepti 10 min, tada sumažinti iki 180ºC ir kepti dar 30 min., kol paruduos. Patikrinti mediniu smeigtuku - tešla turi nelipti.

Iškepusią duoną palikti atvėsti skardoje 15 min., tada išimti ir palikti vėsti. Laikyti kambario temperatūroje suvyniotą į popierių iki 2 dienų arba sandariai suvyniotą užšaldyti šaldiklyje.

P.S. Vienas miltų rūšis galima keisti kitomis, mieles keisti raugu.

Receptas iš Livinn svetainės: https://www.livinn.lt/

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (168)
Vakarė