Vištiena grietinės padaže
Vištiena grietinės padaže
Autorius: Rita
Jums reikės
800 g
vištienos
 
3
svogūno
 
2 skiltelių
česnako
 
200 ml
grietinės
 
100 ml
sultinio arba vandens
 
pagal skonį
druskos, pipirų, kario, čili
 
kepimui
aliejaus
 
1 pundelio
svogūnų laiškų
 

Paruošimas

Paukštieną supjaustykite stambiais gabalais, jeigu naudojate smulkias dalis, pavyzdžiui, blauzdeles ar petelius, tai pjaustyti nereikia. Gabaliukus ištrinkite druska, pipirais.

Apkepinkite gerai įkaitintame aliejuje iš visų pusių, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 30 min.

Kol vištiena troškinasi, paruoškite padažą. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ar kubeliais. Juos apkepinkite kitoje keptuvėje, aliejuje iki kol suminkštės, sudėkite smulkintus česnakus, dar kelias minutes patroškinkite. Visą svogūnų masę sutrinkite maisto smulkintuvu arba per sietelį. Į svogūnų tyrę sudėkite grietinę, pagardinkite druska, pipirais, kariu, galite įberti čili.

Padažą supilkite į puodą, įpilkite dar 100 ml sultinio arba vandens, išmaišykite. Apkepintą ir ištroškintą vištieną sudėkite į puodą su padažu, viską patroškinkite dar apie 20 min. Paruoštą troškinį apiberkite smulkintais svogūnų laiškais.

Puikiai tinka su kukurūzų koše, tačiau galima tiekti ir su bulvėmis, ryžiais ar makaronais.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
sabina
2016-08-26 22:35:35
tik parduotuvės paukštienai pusvalandžio užteks,o naminei 1val.mažiausiai reiks troškinti.
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)
Erwin