Daržovių ir pievagrybių vėrinukai
Daržovių ir pievagrybių vėrinukai
Autorius: Aistė
Jums reikės
2 saujų
pievagrybių
 
1 saujos
vyšninių pomidoriukų
 
1
raudonosios paprikos
 
1
žaliosios paprikos
 
1
raudonojo svogūno
 
1
geltonosios cukinijos
 
1
žaliosios cukinijos
 
1
citrinos sulčių
 
1/4 stiklinės
aliejaus
 
3 skiltelių
česnakų
 
0.5 šaukštelio
džiovinto raudonėlio
 
0.5 šaukštelio
džiovinto baziliko
 
pagal skonį
druskos, pipirų
 

Paruošimas

Grybus nuplaukite ir šiek tiek pavalykite. Jeigu dideli, tai perpjaukite pusiau.

Visas kitas daržoves, išskyrus pomidoriukus, supjaustykite maždaug vienodo dydžio gabaliukais. Jeigu jūsų turimos cukinijos didelės, tai jų odelė bus kietoka, ją pravartu nulupti.

Pasiruoškite marinatą - aliejų, iš citrinos išspaustas sultis, spaustuku perspaustą ar labai smulkiai sukapotą česnaką, džiovintą baziliką, raudonėlį, druską ir pipirus gerai išmaišykite.

Ant medinių, vandenyje išmirkytų iešmelių suverkite daržoves ir grybus, jas aptepkite marinatu. Atidėkite ir palikite marinuotis 15-20 min.

Vėrinukus kepkite įkaitintoje orkaitėje arba virš žarijų, apie 10-15 min. iki kol apskrus ir suminkštės.

Gardus garnyras arba skrandžio neapkraunantis pagrindinis patiekalas!
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (137)
SAULIUS