Varškės blynai su įdaru
Varškės blynai su įdaru
Autorius: Karolina
Jums reikės
300 g
miltų
 
500 ml
kefyro
 
200 g
varškės
 
100 ml
aliejaus
 
1 šaukštelio
sodos
 
pagal skonį
druskos, cukraus
 
įdarui
pasirinktinai: uogienės, džemo, vaisių, troškintų kopūstų, daržovių, sūrio, kumpio ir pan.
 
2
kiaušinių
 

Paruošimas

Varškę ištrinkite ir perplakite su kiaušiniais, supilkite kefyrą, aliejų, sodą, pagal skonį berkite druskos ir cukraus. Įsijokite miltus ir viską labai gerai perplakite. Tešla turi būti grietinės tirštumo.

Į įkaitintą keptuvę pilkite tešlos, pakepinkite iki kol blyno apačia apskrus, į centrą dėkite pasirinkto įdaro, o blyną atsargiai sulenkite perpus, šiek tiek spustelėkite mentele. Uždenkite dangčiu ir dar minutėlę pakepkite. Taip iškepkite visus blynus.

Galite rinktis tiek saldžius, tiek ir pikantiškus įdarus. Tiks uogienė, džemas, trintos uogos, konservuoti vaisiai arba troškinti kopūstai, sūris ir kumpis, apvirtos ir susmulkintos daržovės ir pan.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (145)
Ugnė