Lengvas varškės desertas su uogomis
Lengvas varškės desertas su uogomis
Autorius: Karolina
Jums reikės
500 g
neriebios varškės
 
300 g
neriebios grietinės
 
pagal skonį
cukraus pudros
 
30 g
želatinos
 
sauja
uogų
 

Paruošimas

Šiam desertui idealiai tiktų švelnus varškės kremas, tačiau tiks ir paprasta, neriebi, per sietelį pertrinta varškė.

Varškę, cukraus pudrą, grietinę labai gerai išplakite.

Želatiną užpilkite drungnu vandeniu ir palikite brinkti. Išbrinkusią želatiną pakaitinkite, nuolat maišant iki kol ištirps. Palikite truputį pravėsti. Pravėsiusią želatiną, plona srovele, nuolat maišant supilkite į varškės masę. Viską dar kartą gerai permaišykite.

Dalį uogų dėkite ant formos dugno, užpilkite varškės masės, vėl paberkite uogų ir supilkite likusią varškės masę.

Paruoštą desertą pašaldykite bent 1-2 valandas.

Tiekite su šviežiomis uogomis, plakta grietinėle.

Vietoje arba derinyje su uogomis galima naudoti bananus, konservuotus persikus arba ananasus, įmaišyti smulkių šokolado gabaliukų.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (186)
Alisa