Traškūs žiediniai kopūstai
Traškūs žiediniai kopūstai
Autorius: Toma
Jums reikės
1
žiedinio kopūsto
 
3
kiaušinių
 
150 g
džiūvėsėlių
 
žiupsnelio
druskos
 
kepimui
aliejaus
 

Paruošimas

Kopūstą išskirstykite žiedynais. Juos perplaukite. Sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, įberkite druskos, uždenkite dangčiu ir virkite apie 15 min. Žiedynai turi suminkštėti, tačiau nesuvirti. Juos nukoškite.

Kiaušinius išplakite su trupučiu druskos.

Į atskirą indelį įberkite džiūvėsėlius.

Virtus žiedynus pamirkykite į plakinį, tuomet į džiūvėsius. Procesą galite porą kartų pakartoti, jeigu norite, kad traškus luobas būtų storesnis.

Paruoštus žiedynus apskrudinkite įkaitintame aliejuje iki kol dailiai paruduos. Sudėkite ant popierinių rankšluostukų, kad susigertų riebalų perteklius.

Užkandis skaniausias karštas. Tiekite su mėgiamu padažu, ypač tiktų gaivus jogurto ir agurkų padažas - į jogurtą be priedų įmaišykite tarkuoto agurko, smulkintų žalumynų, galite įspausti česnako, paskaninti druska, pipirais, kuminu.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (159)
EMILIJA