Airiška bulvių ir kopūstų košė (colcannon)
Airiška bulvių ir kopūstų košė (colcannon)
Autorius: Rita
Jums reikės
500 g
kopūsto
 
500 g
bulvių
 
2
porų
 
1 stiklinės
pieno
 
50 g
sviesto
 
pagal skonį
druskos, pipirų, muskato
 
1 pundelio
svogūnų laiškų
 

Paruošimas

Kopūstą supjaustykite, virkite iki kol suminkštės, tuomet nukoškite ir labai smulkiai supjaustykite arba susmulkinkite virtuviniu kombainu. Uždenkite ir palikite šiltai, kad šiek tiek pašustų, kol virs bulvės

Išvirkite bulves. Jas sutrinkite į košę.

Baltąsias poro dalis supjaustykite žiedeliais, patroškinkite truputyje sviesto iki kol suminkštės.

Bulves, kopūstą, porą, o taip pat ir pieną, sumaišykite, pagardinkite druska, pipirais, muskato riešutu. Viską dėkite į vieną puodą ir dar šiek tiek pakaitinkite.

Paruoštą košę pagardinkite sviestu, smulkintais svogūnų laiškais.

Šią tradicinę airišką košę galima ruošti tiek su baltagūžiais, tiek ir su lapiniais kopūstais. Ji dažnai tiekiama su virtu kiaulės kumpiu.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)